NL | EN

3.500 fans in MAINSTAGE tijdens het uitverkochte fieldlab concert met Racoon

10 mei 2021
  • Delen:

DEN BOSCH - Voor het eerst sinds corona Nederland overspoelde, mochten vrijdagavond echt álle remmen los. Legaal wel te verstaan. Den Bosch had de primeur en de populaire Zeeuwse band Racoon en 3500 fans waren de gelukkigen. Dit evenement was onderdeel van het Fieldlab onderzoek.

Zonder negatieve test kwam dus niemand Mainstage binnen. Daarnaast is het de bedoeling dat al deze mensen zich over vijf dagen opnieuw laten testen. Want alleen dan is te zeggen hoe verantwoord dit experiment was. 

Voor directeur Jeroen Dona was het de voorbije weken spannend of dit concert van Racoon überhaupt wel door kon gaan. Want eerst ging er na een nationale golf van verontwaardiging een streep door het 538-Oranjefeest in Breda en een ander Fieldlab-festival en vervolgens moest de Efteling haar testdag afblazen, omdat er te weinig animo was. Daar had Racoon, bekend van hits als Love you more en Oceaan, dan geen last van; binnen een dag waren alle 3500 kaarten uitverkocht. 

En wanneer Racoon beginnen te spelen, hit na hit, is het publiek al helemaal in zijn nopjes. Den Bosch deint en zingt uit volle borst mee, zonder mondkapje, en met bier uit een plastic festivalbeker. Net als ‘vroeger’. 

Past in de reeks Fieldlabs
Het concert van gisteravond past in de reeks Fieldlabs waar de onderzoekers verschillende situaties creëren voor de bezoekers, zoals ze dat eerder ook deden bij enkele voetbalwedstrijden, de 3FM Awards en binnenkort bij het Eurovisie Songfestival in Ahoy’ Rotterdam.

Bron: Brabants Dagblad

f3abab31-264d-4229-b8e2-64156505008c