NL | EN

Racoon geeft een Fieldlab-concert op 7 mei in MAINSTAGE 's-Hertogenbosch

13 april 2021
  • Delen:

's-Hertogenbosch, 13 april 2021 - Racoon geeft op vrijdag 7 mei aanstaande een concert in MAINSTAGE, de concertzaal in de Brabanthallen in Den Bosch. Het concert is een ‘Fieldlab-evenement’ voor 3.500 bezoekers waarvoor speciale toegangsvoorwaarden geldig zijn. Kaarten zijn vanaf donderdag te koop.

Het concert maakt onderdeel uit van de ‘Fieldlab-evenementen’ waarbij bezoekers om actieve medewerking wordt gevraagd in diverse onderzoeken rondom het evenement en waarbij iedereen vooraf negatief getest moet zijn. De 3.500 bezoekers mogen zich tijdens het evenement zonder de 1,5 meter maatregel bewegen, als onderdeel van het wetenschappelijk evenement.

“Wij hebben er heel veel zin in om na meer dan een jaar weer voor een groot publiek te spelen. Te gek dat we op deze manier 3.500 fans weer een mooie concertavond kunnen bezorgen. We kunnen echt niet wachten.”, aldus Bart van der Weide, zanger van Racoon.

Dansende mensen
Jeroen Dona, directeur van MAINSTAGE, benadrukt het belang van het onderzoek: “Het is belangrijk dat we dat ook in deze tijd mensen een mooie avond uit kunnen bieden, op een veilige en verantwoorde manier. Want een avond van muziek en dansende mensen. Dat is waar we het voor doen.

" MAINSTAGE is bekend met het organiseren van optredens in coronatijd. De nieuwe entertainmenthal van de Brabanthallen en Theater aan de Parade openden op 1 september een volledig 1,5 meter theater voor zo’n 1.000 bezoekers per voorstelling.  

Topavond
Dona: "We hebben vorig jaar laten zien dat we hier goed en veilig concerten en optredens kunnen organiseren. Ook zonder sneltests vooraf zijn er geen besmettingshaarden geweest. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat we hier een topavond kunnen gaan organiseren.”

Het concert is onderdeel van de tweede fase van pilot-evenementen van Fieldlab. Marcel Elbertse, voorzitter van de Stuurgroep van het onderzoeksprogramma Fieldlab Evenementen: “Wij zijn heel blij dat we vandaag een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen. Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis kunnen toetsen met hogere bezoekersaantallen. We realiseren ons terdege dat dit een absoluut voorrecht is, zeker met een blik op het huidige epidemiologische beeld, waar versoepelingen voorlopig nog even uitblijven. Deze nieuwe onderzoeken zijn echter essentieel voor de tweede fase van Fieldlab Evenementen.” 

Hits
Racoon is bekend van grote hits als ‘Oceaan’, ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Liverpool Rain’ en ‘Het Is Al Laat Toch’. De Zeeuwse band won de Popprijs, en is intussen goed voor drie Edisons en twaalf 3FM Awards. Daarnaast is de band een gevestigde waarde op alle grote festivals en speelde eerder in een uitverkocht Ziggo Dome. Op dit moment heeft de band een hit met hun nieuwe nummer ‘Hee Joh Jip’.

Kaarten gaan aanstaande donderdag 15 april om 10:00 uur in de verkoop op: https://www.racoon.nl/fieldlab/

Racoon overzicht