NL | EN

Bezoek

We doen er alles aan om je bezoek aan MAINSTAGE onvergetelijk te maken. Het is handig om van te voren de nodige informatie in te winnen om niet voor verrassingen te komen te staan. Buiten de show om dan.

Bereikbaarheid

MAINSTAGE is gevestigd aan de Oude Engelenseweg 1 in 's-Hertogenbosch. De entertainmenthal is onderdeel van het Brabanthallen en 1931 Congrescentrum gebouw.

 • MAINSTAGE is uitstekend bereikbaar met de auto, vlakbij de A2, A59 en A65. Het navigatieadres van MAINSTAGE is Oude Engelenseweg 1, 5222 AA 's Hertogenbosch.

  Om jouw bezoek aan Mainstage soepel te laten verlopen kun je vooraf hier een parkeerkaart kopen. Hierdoor hoef je op locatie niet in de rij te staan bij de parkeerautomaat. 
  Let op: je dient het parkeerterrein uiterlijk 1 uur na de eindtijd van de show te verlaten, daarna wordt het parkeerterrein afgesloten. 

  Bereken je route met de auto
 • MAINSTAGE bevindt zich op ongeveer 10 minuten loopafstand van Centraal Station ‘s-Hertogenbosch. Je dient daarbij de stationsuitgang Paleiskwartier/Brabanthallen te nemen en het bord “Brabanthallen” te volgen. Na ongeveer 9 minuten zie je de hoofdingang van MAINSTAGE.

  Bereken je route met het ov
 • MAINSTAGE beschikt over 4.000 parkeerplaatsen. Let op! MAINSTAGE is een pin-only locatie. 

  Om jouw bezoek aan Mainstage soepel te laten verlopen kun je vooraf hier een parkeerkaart kopen. Hierdoor hoef je op locatie niet in de rij te staan bij de parkeerautomaat. 

  Ook is er een fietsenstalling links van de ingang van MAINSTAGE aanwezig.

Overnachten

Wil je voorafgaand of na afloop van een evenement overnachten in de buurt van Mainstage ‘s-Hertogenbosch? ‘s-Hertogenbosch en omgeving biedt hiervoor een tal van mogelijkheden.

Voorzieningen

Voorzieningen voor mindervaliden

MAINSTAGE is goed toegankelijk voor mindervaliden bezoekers. We hebben parkeerplekken dichtbij de ingang gereserveerd. Verder is er een invalidentoilet beschikbaar.

Als je een rolstoelplaats wilt reserveren dien je telefonisch contact op te nemen met de organisatie van de show.

Parkeren

MAINSTAGE beschikt over 4.000 parkeerplaatsen. Let op! MAINSTAGE is een pin-only locatie. Om jouw bezoek aan Mainstage soepel te laten verlopen kun je vooraf hier een parkeerkaart kopen. Hierdoor hoef je op locatie niet in de rij te staan bij de parkeerautomaat. Ook is er een fietsenstalling links van de ingang van MAINSTAGE aanwezig.

Plattegrond

Bekijk hieronder de plattegrond van de zaal welke op de shows van Cultuurstad Theaters van toepassing is.

Bekijk plattegrond

Eten & Drinken

We proberen het aantal momenten waarop oponthoud kan plaatsvinden tot een minimum te beperken. Tevens is het mogelijk om het assortiment van de horeca vooraf te bestellen. Ook is er op locatie mogelijkheid om een drankje to go en wat lekkers mee te nemen voor in de zaal. Openingstijden zijn per evenement verschillend en worden aangegeven op de betreffende eventpagina’s.

Huisregels

Veel mag bij MAINSTAGE. We willen een te gekke avond natuurlijk niet in de weg zitten, maar uiteraard moeten we ons ook aan de regels houden. Daarom vind je hier de PDF waar je de huisregels terug kan lezen.

Lees ook ons bezoekersreglement.

Huisregels (PDF)

Vraag & Antwoord

Hier staan veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden op een rijtje. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact op met de klantenservice.

 • Dit verschilt per show. Kijk op de pagina van de show in de agenda om te zien hoe laat de deuren open gaan. 

 • Dat verschilt per show. MAINSTAGE treedt in veel gevallen op als accommodatie en niet als (concert)organisator. Voor ticketsoorten, zaalindelingen ed. kan de organisatie van de show je meer vertellen. Kijk op de pagina van de show in de agenda, hier vind je een link naar bestelmodule voor de tickets. Via die module vind je meer informatie. Let op bij het bekijken van de plattegrond dat de vloer niet oploopt, de tribune wel.

  Vanwege de huidige situatie is in MAINSTAGE een duidelijke looproute gecreëerd middels stickers/lijnen op de vloer die je kan volgen om de juiste foyer of zaal te bereiken. Ook staat op het e-ticket de ingang en het gangpad vermeld. Voor de ingang zullen medewerkers beschikbaar zijn voor vragen en aanwijzingen. De looproutes dienen daarnaast ook gebruikt te worden na afloop van de show, zodat iedereen de zaal/locatie verlaat via de verschillende gestroomlijnde uitgangen. Bij uitloop van de show wordt toezicht gehouden door een medewerker van de show. We streven ernaar dat iedereen het pand na de show direct verlaat om risico's uit te sluiten.

 • MAINSTAGE is een pin-only locatie. Om contactmomenten op locatie te verminderen en je bezoek soepel te laten verlopen kun je vooraf je parkeertickets kopen, het horeca assortiment bestellen en een kluisje reserveren.

 • Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. Er zijn verschillende barren waar je een drankje kunt bestellen.

 • De parkeerkosten kunnen per show verschillen. Bij shows met een vast aanvangstijdstip dient vooraf afgerekend te worden. Parkeerkosten zijn afhankelijk van de organisatie van de show. Soms is parkeren gratis. Dit wordt door de organisatie aangegeven.

  Parkeertickets kunnen vooraf hier besteld worden.

 • MAINSTAGE is een rookvrije locatie. Binnen roken is ten strengste verboden. Roken, incl. e-smoking, is alleen toegestaan in de daarvoor aangegeven rookruimte buiten. MAINSTAGE behoudt zich het recht voor om bezoekers die binnen roken uit het gebouw te verwijderen.

 • Bij MAINSTAGE zijn kluisjes aanwezig (niet verplicht). Via onze website kun je hier vooraf een kluisje reserveren, je ontvangt de code per e-mail. Ook kan je op locatie een kluisje afnemen bij de informatiebalie of door het scannen van de QR code die bij de kluisjes hangt. De kluisjes worden extra schoongemaakt voor en na de show. 

  Een medium kluisje kost € 3,- en een large kluisje kost € 5,-

 • Alle gevonden voorwerpen dienen te worden afgegeven bij de informatiebalie. Mocht je spullen verloren zijn dan kun je je daar melden of bellen naar 073 – 62 93 911.

 • Als je een rolstoelplaats wilt reserveren dien je telefonisch contact op te nemen met de organisatie van de show.

 • Bezoekers kunnen eventuele klachten ter plekke melden bij een medewerker van MAINSTAGE. Ook is het mogelijk om klachten per mail in te dienen: info@mainstage.nl.

 • De mooiste tijd beleef je bij MAINSTAGE! We wensen je een fijn bezoek aan onze locatie en wijzen je, naast ook op de toepasselijke wettelijke regels, op onderstaand bezoekersreglement, waarbij we jou vragen te allen tijde rekening te houden met onze buren:

  • Enkel met een geldig entreebewijs ben je welkom in onze locatie;
  • Parkeren is tegen betaling uitsluitend toegestaan in de daartoe aangegeven parkeervakken;
  • Op verzoek dien je je te kunnen legitimeren - kinderen onder de leeftijd van 18 jaar kunnen uitsluitend onder toezicht van een volwassene onze locatie betreden;
  • Om veiligheidsredenen dien je instructies van medewerkers en schriftelijke aanwijzingen (bijvoorbeeld aanwijzingen op borden) te allen tijde op te volgen - je kunt in dit kader gefouilleerd worden en jouw tassen kunnen worden doorzocht.

  Het is daarnaast niet toegestaan om:

  • Voor commerciële doeleinden beeld- en/of geluidsopnamen te maken;
  • Zelf consumpties mee te nemen;
  • Reclame te maken en goederen en/of diensten aan te bieden;
  • Groepskenmerkende en/of opruiende kleding te dragen;
  • Items waarmee onrust of letsel kan worden veroorzaakt, (speelgoed)wapens en/of drugs mee te nemen (medicijnen zijn toegestaan mits een medische verklaring kan worden getoond);
  • (huis)dieren (m.u.v. een geleide-/hulphond) mee te nemen;
  • Paden, (nood)uitgangen, trappen of brandblusmiddelen te blokkeren of ten onrechte te activeren;
  • Vernielingen, vandalisme en/of diefstal te plegen;
  • Indien je naar het oordeel van onze locatie en/of de organisator de orde, rust en/of veiligheid verstoort al dan niet als gevolg van het overtreden van dit bezoekersreglement kan jou de toegang tot onze locatie worden ontzegd of ontnomen;
  • Goederen en voorwerpen die naar het oordeel van onze locatie en/of de organisator als ongeoorloofd worden aangemerkt en wettelijk verboden goederen en voorwerpen zijn niet toegestaan in onze locatie;
  • Bij een (vermoeden van een) strafbaar feit/overtreding wordt de politie gewaarschuwd;
  • Naast het reguliere cameratoezicht kunnen door onze locatie beeld- en geluidopnamen worden gemaakt. Deze opnamen kunnen als sfeerimpressies worden gebruikt in commerciële uitingen van onze locatie en het Libéma concern waarvan onze locatie deel uitmaakt;
  • Onze locatie verwerkt persoonsgegevens (waaronder (camera)beelden) in overeenstemming met toepasselijke regelgeving en ons privacy statement;
  • Het bezoeken van en parkeren op onze locatie geschiedt geheel op eigen risico. Onze locatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel en/of diefstal, verlies, vermissing of schade aan zaken.