NL | EN

Wereldberoemde chimpansee onderzoeker Jane Goodall komt naar 's-Hertogenbosch!

28 oktober 2019
  • Delen:

Op het moment dat de gemoederen hoog oplopen over klimaatverandering, komt dr. Jane Goodall naar Nederland.

In het gloednieuwe MAINSTAGE ’s-Hertogenbosch zal Jane zaterdag 7 december haar lezing geven. Pionier Jane inspireert op 85-jarige leeftijd nog altijd jong en oud. Hierbij zal Jane onder leiding van gastheer Humberto Tan in gesprek gaan met niemand minder dan wereldberoemd natuurfotograaf Frans Lanting.

Our Future Inspriation from a pioneer

Jane Goodall is bekend geworden met haar baanbrekende onderzoek naar het leven van chimpansees in Afrika. Sinds de jaren ‘80 zet Jane zich ook in voor de bescherming van chimpansees, hun leefgebieden en de toekomst van onze aarde. Zij is oprichtster van het Jane Goodall Instituut dat wereldwijd steun en aandacht vraagt voor Jane haar werk en zorg draagt voor natuurbeschermingsprojecten in Afrika.

Volgens Jane is het van groot belang dat mensen zichzelf verantwoordelijk voelen om hun leefomgeving te behouden. Daarom werkt het Jane Goodall Instituut altijd samen met de lokale bevolking. Zo inspireert Jane jong en oud om in hun eigen omgeving een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hierbij heeft ze haar hoop vooral op jongeren gevestigd. Speciaal voor de jeugd heeft zij het wereldwijde Roots & Shoots programma opgezet. Hiermee zetten jongeren projecten op in hun eigen omgeving voor mens, dier en natuur. Jane bezoekt deze lokale initiatieven regelmatig - nog altijd is ze 300 dagen per jaar op pad - en geeft wereldwijd inspirerende lezingen. Als erkenning voor haar werk heeft de VN haar de titel ‘ambassadrice voor de Vrede’ toegekend.