1.5m theater

Mainstage en Theater aan de Parade openden op 1 september een volledig 1,5 meter theater voor zo’n 1.000 bezoekers per voorstelling. Onder de noemer ‘Cultuurstad Theaters’ zal dit najaar een breed theateraanbod te zien zijn voor een groot publiek.

Coronamaatregelen

De aangescherpte maatregelen die door de Rijksoverheid en de veiligheidsregio Brabant-Noord bekend zijn gemaakt hebben geen gevolgen voor de shows die gepland staan in MAINSTAGE. Alle activiteiten binnen ons complex worden altijd aangemeld bij de lokale overheid en veiligheidsregio. En in goed overleg met hen zo ingericht dat aan alle geldende protocollen en maatregelen wordt voldaan om bezoekers en medewerkers te beschermen tegen het Covid-19 virus. 

We kijken er naar uit u te ontmoeten, veilig en op gepaste afstand!

MAINSTAGE veilig bezoeken

Wij doen er natuurlijk alles aan om jouw bezoek aan Cultuurstad Theaters in MAINSTAGE op een veilige manier te laten verlopen. In onze locatie volgen wij de Nederlandse richtlijnen van het RIVM.

Houd bij het maken van reisplannen rekening met de landelijke maatregelen. Wanneer je onze locatie bezoekt gelden uiteraard de Nederlandse maatregelen van het RIVM.

Veilig Samen Uit

Er gelden speciale richtlijnen voor veilig samen uit

 • We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens
  We ontvangen maar een beperkt aantal gasten tegelijk en alleen met een online reservering. We werken met een norm per locatie, hierdoor is de hoeveelheid mensen altijd passend.
 • We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
  We dragen persoonlijke beschermingsmaterialen waar nodig. We desinfecteren belangrijke contactpunten en maken vaker schoon. We bieden centrale desinfectiepunten.
 • We zorgen voor voldoende en heldere informatievoorziening
  We hebben zichtbare, goed geïnformeerde en getrainde collega’s. We geven begrijpelijke informatie, instructies en bewegwijzering. We spreken gasten aan als de afspraken niet worden nageleefd.

Belangrijkste maatregelen

Er gelden speciale richtlijnen voor veilig samen uit

 • Was regelmatig je handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Ga naar huis als je last hebt van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38°C). Ga naar huis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Betaal met pin of contactloos. Er wordt geen contant geld geaccepteerd.
 • Volg onze eventuele instructies op.

Bekijk onze maatregelen

Zee aan ruimte

Jeroen Dona, directeur Brabanthallen: “We hebben een zee aan ruimte in de Brabanthallen en onze entertainmenthal Mainstage beschikt over een volledig flexibele zaalopstelling. Hierdoor hebben we niet vanuit een vast kader hoeven denken, maar konden we van nul af aan een goed 1,5 meter theater bouwen. Waardoor we niet alleen een veilige setting hebben kunnen creëren, maar ook een sfeervolle zaal, waarin het publiek weer genieten kan van de magie van het theater”. 

v.l.n.r. Alex Kühne (Directeur Theater aan de Parade) en Jeroen Dona (Directeur Mainstage Brabanthallen)

Programmering

Bekijk de programmering in onze agenda via onderstaande button.

Bekijk agenda

Factsheet

Mark Rutte blijft het zeggen; “1.5 meter afstand is de nieuwe standaard in onze samenleving.” Met dit als uitgangspunt heeft MAINSTAGE 1.5 een concept ontwikkeld voor deze nieuwe werkelijkheid, om de veiligheid van bezoekers te kunnen garanderen zonder in te hoeven leveren op de ervaring.

Download factsheet